I Meleisia, 60% o le faitau aofaʻi e talitonu i Islama.I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai le faʻateleina o le manaʻoga mo "teuga talafeagai" i Malaysia.O le mea e taʻua o le "moderate fashion" e faʻatatau i le manatu faʻapitoa mo tamaitai Muslim.Ma o Meleisia e le na o le pau lea o le atunuu o loʻo feagai ma se afā faʻapena.O loʻo faʻatatauina o le tau o maketi i le lalolagi atoa o le "moderate fashion" na oʻo atu i le 230 piliona tala Amerika i le 2014, ma e faʻamoemoe e sili atu i le 327 piliona tala Amerika i le 2020. O le toʻatele o fafine Muslim e filifili e ufiufi o latou lauulu, ma o latou manaʻoga mo ulu ulu. ua faateleina i lea aso ma lea aso.

I isi atunuu e to'atele Mosalemi, e to'atele fo'i fafine o lo'o fai hijab (uluulu) e tali atu ai i le fa'atonuga a le Quran e tatau i tane ma fafine ona "ufiufi o latou tino ma taofi i latou lava".Ina ua avea le ufiulu o se faailoga faalelotu, sa amata foi ona avea ma mea e fai ai teuga.O le fa'atupula'ia o mana'oga mo ufiulu a tama'ita'i Mosalemi ua fa'atupuina ai se pisinisi fa'aolaola.

O se mafua'aga taua mo le fa'atupula'ia o le mana'oga mo ufiulu fa'alelei ona o le tele o la'ei fa'asao ua alia'e mai i atunu'u Mosalemi i Sasa'e Tutotonu ma Asia i Saute.I le 30 tausaga ua tuanaʻi, o le tele o atunuu Isalama ua faʻateleina le le mautonu, ma o suiga i aʻoaʻoga ua masani ona faʻaalia i luga o le mataupu o laei o tamaitai.
Alia Khan o le Islamic Fashion Design Council e talitonu: "O le mea lea e uiga i le toe foʻi mai o tu ma aga faʻa-Islam."O le Islamic Fashion Design Council e 5,000 sui auai ma o le tasi vaetolu o tagata mamanu e sau mai atunuu eseese e 40.I le lalolagi atoa, e talitonu Khan "o le manaʻoga mo (faʻaogaina masani) e tele."

O Turkey o le maketi sili ona tele mo tagata faʻatau mo faʻailoga Muslim.O loʻo faʻateleina foʻi le maketi a Initonesia, ma ua manaʻo foi Initonesia e avea ma taʻitaʻi o le lalolagi i le pisinisi "moderate fashion".


Taimi meli: Oke-15-2021